linux-mips
[Top] [All Lists]

Re: pcmcia - failed to initialize IDE interface

To: "Aeschbacher, Fabrice" <Fabrice.Aeschbacher@siemens.com>
Subject: Re: pcmcia - failed to initialize IDE interface
From: Andrew Morton <akpm@linux-foundation.org>
Date: Wed, 25 Apr 2007 19:07:53 -0700
Cc: "lkml" <linux-kernel@vger.kernel.org>, linux-mips@linux-mips.org
In-reply-to: <D7810733513F4840B4EBAAFA64D9C6A4012D5E5F@stgw002a.ww002.siemens.net>
Original-recipient: rfc822;linux-mips@linux-mips.org
References: <D7810733513F4840B4EBAAFA64D9C6A4012D5E5F@stgw002a.ww002.siemens.net>
Sender: linux-mips-bounce@linux-mips.org
On Wed, 25 Apr 2007 15:27:26 +0200 "Aeschbacher, Fabrice" 
<Fabrice.Aeschbacher@siemens.com> wrote:

> Hi,
> 
> [kernel 2.6.20.7, arch=mips, processor=amd au1550]
> 
> I'm trying to install a 2.6 kernel on an Alchemy au1550, and having
> problem with the pcmcia socket, where I plugged a CompactFlash card. The
> card seems to be recognized by the kernel, appears in
> /sys/bus/pcmcia/devices, but not in /proc/bus/pccard, and I can't access
> the device (/dev/hda).
> 
> The relevant console messages:
> ----------------------------------------------------------------
> pccard: PCMCIA card inserted into slot 0
> pcmcia: registering new device pcmcia0.0
> hda: SanDisk SDCFB-64, CFA DISK drive
> ide0: Disabled unable to get IRQ 35.
> ide0: failed to initialize IDE interface
> ide0: I/O resource 0x10200E-0x10200E not free.
> ide0: ports already in use, skipping probe
> ide0: I/O resource 0x10200E-0x10200E not free.
> ide0: ports already in use, skipping probe
> ide0: I/O resource 0x10200E-0x10200E not free.
> ide0: ports already in use, skipping probe
> ide0: I/O resource 0x10200E-0x10200E not free.
> ide0: ports already in use, skipping probe
> ide0: I/O resource 0x10200E-0x10200E not free.
> ide0: ports already in use, skipping probe
> ide0: I/O resource 0x10200E-0x10200E not free.
> ide0: ports already in use, skipping probe
> ide0: I/O resource 0x10200E-0x10200E not free.
> ide0: ports already in use, skipping probe
> ide0: I/O resource 0x10200E-0x10200E not free.
> ide0: ports already in use, skipping probe
> ide0: I/O resource 0x10200E-0x10200E not free.
> ide0: ports already in use, skipping probe
> ide-cs: ide_register() at 0x102000 & 0x10200e, irq 35 failed
> ----------------------------------------------------------------
> 
> Here is the relevant part of the kernel config:
> CONFIG_IDE=y
> CONFIG_IDE_GENERIC=y
> CONFIG_BLK_DEV_IDE=y
> CONFIG_BLK_DEV_IDECS=y
> CONFIG_PCCARD=y
> CONFIG_PCMCIA_DEBUG=y
> CONFIG_PCMCIA=y
> CONFIG_PCMCIA_AU1X00=y
> 

(cc'ed linux-mips)

Perhaps /proc/ioports will tell us where the conflict lies.

The output of `dmesg -s 1000000' might also be needed.

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>