linux-mips
[Top] [All Lists]

Re: zsh on console

To: "Kevin D. Kissell" <kevink@mips.com>
Subject: Re: zsh on console
From: "H . J . Lu" <hjl@lucon.org>
Date: Mon, 6 May 2002 12:16:06 -0700
Cc: Kjeld Borch Egevang <kjelde@mips.com>, linux-mips mailing list <linux-mips@oss.sgi.com>
In-reply-to: <01db01c1f4fd$94f6ccb0$10eca8c0@grendel>; from kevink@mips.com on Mon, May 06, 2002 at 02:57:28PM +0200
References: <Pine.LNX.4.44.0205061440210.21711-100000@coplin19.mips.com> <01db01c1f4fd$94f6ccb0$10eca8c0@grendel>
Sender: owner-linux-mips@oss.sgi.com
User-agent: Mutt/1.2.5i
On Mon, May 06, 2002 at 02:57:28PM +0200, Kevin D. Kissell wrote:
> > When I run zsh on the console (serial interface) the process hangs. I can 
> > login with /bin/bash, but when I start /bin/zsh it waits forever. I can 
> > interrupt the process and regain control.
> > 
> > It's only related to the console. If I login with telnet it works just 
> > fine.
> > 
> > Any idea, what could be wrong?
> 
> I don't know what it would be specifically, but having
> dealt with similar problems on other Unix systems,
> it's proably the case that zsh uses a particular tty
> mode that isn't correctly supported by the serial
> console driver, either due to a bug in the driver or
> due to a conflict with some other feature enabled
> on the console port.  The next step to take would
> be to run "stty -all" under /bin/bash and under
> /bin/zsh on a telnet session, and compare the 
> outputs.

That sounds like a zsh bug I fixed. Please try zsh 3.0.8-8.1 in my RedHat 7.1
port and let me know if it doesn't work for you.



H.J.

<Prev in Thread] Current Thread [Next in Thread>